decorative line

FAQ   Vanliga frågor

En guide-app är en app för mobilen skapad primärt för destinationer, attraktioner, museum och liknande platser. Appen ger besökare möjligheten att självständigt utforska vad en plats har att erbjuda. 

Idéen för appen utvecklades från en traditionell audioguide till en mer engagerade produkt som är enkel att använda och som besökare kan ladda ner till den egna mobilen. Läs mer om appens funktionalitet.

Den största skillnaden mellan de två är att en webbapp nås via en webbläsare. En app (även kallad native app) laddas ner från App Store eller Google Play Store och den finns då kvar som på mobilen.

Det finns ingen officiell gräns för hur många guider man kan ha i en app. Det går bra att lägga till guider allteftersom.

Ja. När du blir kund hos OnSpotStory får du en statistik-länk som ger dig en detaljerad bild av hur appen används. Mer om statistik.

Med 360° innehåll menar vi filmer eller foton som är tagna med ett vidvinkelobjektiv och på så sätt fångar verkligheten ur flera perspektiv. Användare kan, genom att swipa runt, utforska fotot eller filmen från alla vinklar inklusive ovanför, nedanför, bakom. Våra appar stödjer att lägga in 360° innehåll.

Vår PLUS-enhet ersätter den traditionella audioguide-apparaten med en modern smartphone. Med enheten kan besökaren ta del av alla guidefunktioner utan att ladda ner en app eller använda sin egen mobiltelefon.

Eftersom all data ligger lagrad på PLUS enheten är det inte nödvändigt att hela lokalen är kopplad till wifi. Dessutom är enheten låst till att bara använda er unika app, så man kan alltså inte göra någonting annat med enheten.

CMS står för content management system och är ett datorprogram som man kan använda för att ändra, lägga till och redigera digitalt innehåll. Vanligtvis kan ett CMS ha flera olika användare och är därmed ett kollaborativt verktyg.

När du blir OnSpotStory-kund får du ett användarnamn och lösenord till OnSpotStorys CMS. Du kan lägga upp nya turer och stopp, ändra texter, lägga upp ljud, filmer osv. Du arbetar från din egen dator i ett lättbegripligt gränssnitt.

Augmented reality (förkortas AR) är en teknologi som gör det möjligt att kombinera verkligheten med digitalt innehåll. Det innebär att besökaren, med hjälp av mobilens kamera, kan skanna av något i sin omgivning (t.ex. en bild) för att trigga ett visst innehåll i appen. Med hjälp av funktionen kan man exempelvis se hur det såg ut på en plats förr i tiden. Läs mer

I enkla termer låter ett API (Application Programming Interface) applikationer kommunicera med varandra. Det används för att olika program och applikationer ska kunna prata med varandra t ex för att hämta och uppdatera information mellan olika system. Läs mer

Har du en annan fråga? Det går jättebra att maila till oss på info@onspotstory.com