I Värmländska Sunne, Sagolika Sunne, är kulturen och berättartraditionen stark. Här levde och skrev författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf och arvet efter henne fortsätter att prägla platsen. När Sunne bestämde sig för att satsa på en appguide för sina besökare föll det sig därför naturligt att flera av turerna i OnSpotStoryappen” Sagolika Sunne” kretsar kring just Selma Lagerlöf och hennes berättelser.

I appen finns flera olika turer och du får bland annat lära känna Sunne utifrån Selmas berättelser och uppleva Mårbacka gård, huset där hon spenderade större delen av sitt liv. Appen låter dig också upptäcka Sunnes smultronställen och mindre kända platser.

Vi har investerat i en app för att våra besökare ska finna ”det sagolika”. Vi gör historien tillgänglig i mobilen så att besökarna enkelt kan ta del av berättelserna, både genom text, bild och ljud, säger Maria Nordmark som är ansvarig för turismutvecklingen i Sunne kommun.

Eventkalender håller besökarna uppdaterade

Utöver inspirerande berättelser och guidade turer innehåller Sunnes app även en eventkalender. Den är ett bra sätt för besöksmål att enkelt hålla besökare uppdaterade om vad som pågår i området. Eftersom eventkalendern synkas med Sunnes egen hemsida för evenemang genom en api-koppling behöver informationen bara läggas in en gång.

Sofie’s Ord – Innehållssamarbete

Det är Sofie Bergkvist som har skrivit manus till flera av Sagolika Sunnes turer. Sofie, som har stor erfarenhet av att ta fram engagerande texter till utställningar och manus till digitala guideturer, samarbetar regelbundet med OnSpotStory. Vill du också ha hjälp att ta fram manus så är det bara att höra av dig.

– För mig som har skrivande som passion var det riktigt roligt att få djupdyka ned i Selma Lagerlöfs liv och Sunnes litterära historia. Jag hoppas verkligen att appen sprider inspiration om denna spännande plats och om kraften i berättande, säger Sofie om arbetet med Sunneprojektet.

De digitala guiderna finns tillgängliga på svenska och engelska och appen är gratis att ladda ned från App Store eller Google Play Store. Med appen kan du utforska Sunne hemma från soffan och låta dig inspireras eller om du har möjlighet; besök platserna och låt appen ge dig en sagolik upplevelse.

Mer om projektet: Sagolika Sunne
App för Android
App för iOS