Photographer: Öyvind Lund

Case: Sagolika Sunne

Sagolika Sunne i Värmland är full av spännande platser att upptäcka och njuta av. Berättartraditionen är stark i trakten, inte minst tack vare författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöf som levde och verkade här. För Sunne är appen ett viktigt hjälpmedel för besökare att hitta de många guldkorn som området har att erbjuda. 

sagolika sunne logo
sagolika sunne app category page
sagolika sunne guide app with selma lagerlöf tours
sagolika sunne guide app mårbacka
sagolika sunne guide app event calendar

Utmaning

I Sunne finns mycket att se, göra och uppleva. Det var viktigt för Sunne kommun att få ett rikt och lättillgängligt innehåll i appen som besökare enkelt skulle kunna ta till sig – för svensktalande såväl som engelsktalande. Appen ska knyta ihop de olika besöksmålen i Sunne och ge besökarna en rik bild av allt som finns att göra och se där. Mårbacka Minnesgård ville med appen ge besökare en bättre upplevelse och ökad kunskap som kompletterade de guidningar som de redan har på gården. 

Appen är en del av projektet ”Sagan om Sunne 2.0” och finansieras av Leader Växtlust. Tanken med projektet är att stärka handeln och besöksnäringen.

Lösning

I den nya OnSpotStory-appen Sagolika Sunne får besökare lära känna Selma Lagerlöfs Sunne, låta sig vägledas till några av Sunnes smultronställen och uppleva Mårbacka, gården där författaren Selma Lagerlöf bodde en stor del av sitt liv. Skribenten Sofie Bergkvist har i samarbete med OnSpotStory tagit fram manuset för Sagolika Sunnes app som del av ett innehållspaket. Kontakta oss för mer info.

I Sunnes app finns också evenemangskalendern så att besökare lätt kan hålla koll på vad som händer i området. Evenemangen i appen uppdateras automatiskt via Sagolika Sunnes API. 

För att det ska vara enkelt att navigera mellan evenemang, karta och guideturer, har Sunne valt att lägga till en kategorisida i appen.

EVENEMANG
INTEGRATION
KATEGORIER
QUIZ

 

Vi gör historien tillgänglig i varje smartphone där besökaren lätt får till sig berättelserna både i text, bild och via ljudspår.

Maria Nordmark, Turismutvecklare i Sunne kommun