Har ni en webbapp idag? Då kommer här ett tips på hur ni kan ta betalt för er audioguide och samtidigt minska smittspridning.

Flera av de museer som vi jobbar med använder vanligtvis så kallade plusenheter, eller låne-Ipods som ersätter de traditionella audioguide-apparaterna. Dessa kan museibesökarna hyra och får då tillgång till museets audioguider. Men, den här våren har vi som bekant blivit plågsamt medvetna om alla smittorisker som delad utrustning innebär, och behovet av andra lösningar har därför ökat. En sådan lösning är att besökarna ansluter till webbappen och audioguiden via sina egna mobiler istället. (En annan lösning är en egen app, läs mer om skillnaderna mellan app och webbapp här.)

Men hur tar man då betalt för innehållet?

Det är enkelt ordnat. Det går nämligen att lägga till en funktion för att låsa webbappen. Då skapas individuella koder för upplåsning som sedan kan tryckas på biljetter och säljas till besökarna för valfri summa. Detta är en lösning som flera museer nu infört för att minimera utlåningen av enheter och därmed minska smittspridning.

Lösningen funkar såklart utmärkt även under normala omständigheter som ett komplement till låne-enheter.

Ni väljer själva hur mycket av materialet som ska vara låst. Kanske vill ni bjuda på introduktionen och låsa resten, eller låta vissa guider vara gratis och andra inte.

Vill ni också ta betalt för er webbapp?

Kontakta oss så hjälper vi er!

JA, BERÄTTA MER!