Vi levererar den digitala tekniken men det är ni som besöksmål som gör innehållet och marknadsföringen som får er app att flyga. Så hur lyckas man göra en riktigt bra app för sitt besöksmål? Och hur får man folk att faktiskt ladda ned den?  

Vi har bjudit in några av OnSpotStorys mest nedladdade appar för att svara på dessa frågor.

I vår nya webinarieserie får du träffa personerna bakom framgångsrika appar som Läckö-Kinnekulle, Norrvikens Trädgårdar, Stockholms läns museum och Trollhättans stad. De kommer berätta om hur de arbetar med sina appar. Hur de lyckas med marknadsföringen,  och hur de skapar  engagemang digitalt för platsen.

Webinarierna är öppna för alla som är intresserade av att veta mer om alla möjligheter med appar för besöksmål och vad som faktiskt funkar när det kommer till marknadsföring och innehåll.  Serien är helt gratis och du binder inte upp dig på något genom att delta. Alltså, vi kommer ju skicka ett mejl eller två, men du kan såklart avsluta när du vill!

Hoppas vi ses!

Länk till respektive tillfälle hittar du längre ned. 

Anna Nisslert Staffan Gerlöw OnSpotStory

24 NOVEMBER 13.00 – 13.50 

Del 1: Så lyckas ni med er app!
De 5 viktigaste faktorerna för att engagera besökare digitalt

I den här webinarieserien kommer några av våra mest framgångsrika appar att berätta om hur de lyckats skapa engagemang, men allra först vill vi dela med oss våra egna samlade erfarenheter.

I del 1 berättar vi; Staffan Gerlöw (VD) och Anna Nisslert (marknadsföring) mer om hur det går till att göra en app med OnSpotStory och så går vi igenom de fem viktigaste faktorerna för att lyckas med ert app projekt.

 3 DECEMBER 13.00 – 13.45

Del 2: Så blev Läckö-Kinnekulles app ”top of mind” bland både invånare och besökare

Destination Läckö-Kinnekulle har sedan lanseringen av sin app 2018 ständigt stigande siffror vad gäller både nedladdningar och användning.

Destinationsutvecklaren Carolina Hellström delar med sig sina bästa marknadsföringstips och berättar hur de lyckats engagera både invånare, besökare och lokala verksamheter digitalt.

 4 FEBRUARI 13.00- 13.45

Del 4: #gotrollhattan – Appen som stärker Trollhättans attraktionskraft

Trollhättans stad ville skapa en app som riktar sig lika mycket mot privatpersoner som näringslivet och som suddar ut gränserna mellan besökare och invånare. Våren 2021 lanserades appen #gotrollhattan, ett välputsat och välfyllt skyltfönster för hela Trollhättan som stärker staden som en attraktiv plats att bo, besöka, leva, verka och studera i.

Hör Anna Nilsson och Ann-Christine Carlsson berätta om hur appen blivit en central del i arbetet med platsvarumärket #gotrollhattan.

 9 FEBRUARI 13.00- 13.45

Del 5: Upptäck Historien med Augmented Reality –  Så får slott och tusenåriga runstenar nytt liv och ny publik.

Appen Upptäck historien har utvecklats av Stockholms läns museum och medverkande kommuner och här kan alla som är det minsta intresserade av länets historia botanisera bland en mängd olika vandringar på olika historiska teman.  Dessutom kan man ”läsa av” runstenar och upptäcka slott med hjälp av AR.

Hör Daniel Sahlén, arkeolog på Stockholms läns museum som sedan 2021 är en del av Region Stockholm,  berätta mer om hur de arbetar med  att tillgängliggöra historien digitalt och varför de satsat på AR.

Emmeli Andersberg och Frida Paulsson Norrvikens trädgårdar båstad

  NYTT DATUM: 16 FEBRUARI 13.00 – 13.45

Del 3: Därför blev Norrvikens trädgårdar en av sommarens mest nedladdade appar

Norrvikens trädgårdar ville utveckla sina guidade turer, hitta något som kunde komplettera broschyrer och fungera som bra vägledning åt gästerna. Strax före sommaren lanserade de därför sin nya app. Och det kan knappast ha gått bättre. Redan efter första säsongen är Norrvikens app en av de allra mest nedladdade.

Hur de lyckades?  Det ska vi prata med Frida Paulsson och Emmeli Anderberg om.