Lagom till sommarsäsongen lanserade Norrvikens trädgårdar sin nya app. Vi har pratat med Charlotte Jansson som ansvarat för projektet om varför de valde att skapa en app och om processen. 

Vad är Norrvikens trädgårdar?

Vi brukar säga att det är hela världen i en trädgård. Och det stämmer verkligen. Grundaren Rudolf Abelin reste runt och samlade trädgårdsinspiration från hela världen och olika tidsepoker för att i början av 1900-talet skapa flera olika stilträdgårdar. Idag är vi ett populärt besöksmål. Här kan man njuta av blomsterprakt, promenadslingor, kultur och event.

”Det var dags att bli digitala”

Varför valde ni att göra en app?

Vi ville utveckla våra guidade turer. Hitta något som kunde komplettera broschyrer och fungera som bra vägledning åt våra gäster. När vi började kolla runt insåg att det gick mer och mer mot app. Och när vi såg möjligheterna så kände vi att när vi skulle satsa så skulle vi satsa rejält från början. Bli lite moderna. Det var dags att bli digitala helt enkelt.

Tre telefoner med bilder på hur Norrvikens app ser ut.

I appen samlas viktig information till besökare. Den interaktiva kartan gör det lätt att navigera på området och evenemangskalendern synkas automatiskt med hemsidan.

Vad var viktigast för er i valet av teknisk leverantör? 

För oss var det väldigt viktigt att känna oss trygga med att gå in i ett nytt samarbete. Att arbetet flyter på smidigt och att man inte plötsligt sitter med en produkt som inte fungerar. Jag gjorde därför mycket research och kollade med andra kunder som kunde intyga att OnSpotStory, utöver att ha de funktioner vi var ute efter, också är både lyhörda och flexibla. Det var också viktigt för oss att kunna anpassa appen till vår grafiska profil.

”För oss var det viktigt att kännas oss trygga med att gå in i ett nytt samarbete.”

Hur har det gått? 

Samarbetet har fungerat jättebra! När det varit oklarheter har vi fort fått svar. Jag är verkligen fascinerad över hur snabbt det gått från start till färdig app. Och all personal är jättenöjd med resultatet. Det ska bli spännande att se hur den mottas nu under högsäsongen.

Norrvikens fantastiska trädgårdar ligger utanför Båstad. Här händer grejer året om. Vill du veta mer om Norrviken? Ladda ned appen! Den är gratis och finns för både iPhone och Android.

Vill ni också bli mer digitala? 

Boka en demo idag så berättar vi om hur vår app-plattform kan hjälpa er att guida och engagera besökare.

FÅ EN FRI DEMO