Funderar ni på att skapa en app för ert besöksmål och vill veta vilka de främsta fördelarna är? Alla besöksmål är olika och har sina egna utmaningar, men det finns också en hel del som är gemensamt. Vi har frågat runt bland våra kunder, både små och stora besöksmål, för att ta reda på mer om vilka behov deras app fyller. Här listar vi de tre främsta fördelarna med en app.

1. Ökad tillgänglighet

De allra flesta har idag en smartphone. Vi är vana att snabbt kunna söka upp all information vi behöver och att ha tillgång till allt alltid. Samtliga tillfrågade lyfte just tillgängligheten som den absolut viktigaste aspekten av appen.

Med en app når ni besökare när de vill var de än befinner sig. Ni kan erbjuda guidade turer oavsett tid på dygnet. Olika människor föredrar också att ta till sig information på olika sätt. Med en app kan erbjuda både ljud, text, bild och film, på flera olika språk och med material anpassat till olika målgrupper och behov. Den interaktiva digitala kartan gör det dessutom enkelt för besökarna att hitta rätt på ert område.

”Appen gör information om guider och cykelturer är tillgängliga även när vi inte har öppet. Den är lätt att förstå, lätt att använda och inspirerande.” 

Upptäck Mariestad

Ar i app för besöksmål
2. Förstärkt upplevelse av platsen

Människor reser och besöker nya platser för att uppleva något nytt, gärna tillsammans med andra. Med en app kan ni komplettera utställningar och guidade visningar med fler berättelser. Ni kan skapa aktiviteter, fördjupande material och digitala guideturer på olika teman. Ni kan engagera både barn och vuxna med roliga quiz och låta spelmoment göra lärandet och utforskandet fängslande. Nöjda barn = nöjda föräldrar.

Med Augmented Reality kan ni dessutom förstärka upplevelsen genom att låta besökare se mer än vad som faktiskt är synligt i verkligheten.

 ”Genom appen kan vi möta besökarna på ett sätt som fördjupar och berätta fler lager av en historia.”

–  Gotlands museum

3. Stärkt varumärke och lojala besökare

Med en app kan ni kommunicera direkt med era besökare. I appen kan ni samla allt lättillgängligt under ett och samma tak. Ni kan nå ut med era evenemang och skicka notiser för att berätta om vad ni har på gång och locka till besök.

Varje gång ni lägger till nytt innehåll har ni dessutom en anledning att berätta om det i era marknadsföringskanaler. Att innehållet är digitalt gör det enkelt att snabbt uppdatera och att skapa innehåll efter säsong. Kanske en spökrunda till höstlovet eller ett tomte-quiz till jul?

” Appen skapar en extra upplevelse för våra gäster. Många är intresserade av historien och med appen kan vi erbjuda historiska vandringar som komplement till guidade rundturer. Det ger mervärde för besökarna och stärker vårt varumärke.”

– Nääs fabriker

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna om hur OnSpotStory kan hjälpa er att öka tillgängligheten och förstärka upplevelsen.

FÅ EN FRI DEMO