På grund av Corona (såklart) blev arrangörerna av den årliga bilträffen Power Big Meet i Lidköping tvungna att ställa in. Men det visade sig att många ändå tänkte komma till staden under perioden. Bokningstrycket var högt och man behövde komma på nya aktiviteter till alla besökande. Carolina Hellström är destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle och såg möjligheterna att utöka det digitala innehållet i Läckö-Kinnekulle-appen.

Vill du veta mer om hur en app kan hjälpa er att guida och engagera besökare?  Kontakta oss för en fri demo!

– För att folk skulle ha något att göra så skapade vi tre nya bilquiz. Vi gjorde turer anpassade efter bilkörning. På varje stopp finns en quizfråga och vi ordnade en tävling. Det hela togs emot mycket väl, berättar Carolina. (Här kan du läsa mer om quiz.)

”Vi åkte runt till alla lokala verksamheter och erbjöd dem att vara med i appen. För att lyfta och stötta dem.”

Läckö-quizet tar bilburna besökare ut till det vackra Läckö Slott via kyrkor och lokala sevärdheter. Och så engagerades de lokala företagarna.

– Vi åkte runt till alla lokala verksamheter och erbjöd dem att vara med i appen. För att lyfta och stötta dem. Och det ville de såklart!

Skärmbilder av appen Läck-Kinnekulle som visar vandringar, quiz och karta.

I quiz-turerna finns därför inte bara sevärdheter, historia och vackra vyer utan en del av stoppen är på mysiga caféer, restauranger och butiker.

– Det gjorde att de fick fler kunder men också att de blev ambassadörer för appen. Vilket verkligen bidragit till att den laddats ned så många gånger och använts flitigt under hela sommaren, fortsätter Carolina.

”Den här sommaren har det varit extra stort fokus på utomhusaktiviteter. Vi har lagt till flera nya vandringar.”

Appen Läckö-Kinnekulle är framtagen av Destination Läckö-Kinnekulle och OnSpotStory står för den digitala tekniken. Här finns förutom de nya bil-quizen stads- och naturvandringar, designpromenader och guider till Läckö Slott, Vänermuseet och Rörstrands museum och den superpopulära vraksafarin. På safarin får den som paddlar kajak eller åker båt upptäcka synliga vrak i Vänerns vatten.

Två kajaker på vraksafari i Kållandsö skärgård sedda från ovan.

Fotograf: Daniel Werjefeldt

– Den här sommaren har det varit extra stort fokus på utomhusaktiviteter. Vi har utöver bil-quizen även lagt till flera nya vandringar. Där fyller appen med sin gps-funktion och informativa karta en viktig funktion för oss, fortsätter Carolina.

”Det viktigaste för oss är att nå besökare där de är, och att kunna erbjuda många aktiviteter som inte är personalkrävande.”

Appen är en del av grundutbudet för Destination Läckö-Kinnekulle. Utöver marknadsföring i sociala medier och ett aktivt PR-arbete har det faktum att många lokala aktörer är engagerade i appen gjort att den fått stor spridning. Turistbyrån hänvisar till den och i området finns även infopoints utplacerade där besökare kan hämta både tryckt material och få information om vad som finns att göra i området.

-Det viktigaste för oss är att nå besökare där de är, och att kunna erbjuda många aktiviteter som inte är personalkrävande. Tack vare att vi knutit många av områdets verksamheter till oss kan vi erbjuda ett stort utbud i appen, säger Carolina.

Det har onekligen varit en annorlunda sommar för alla Sveriges besöksmål. Som bland andra SVT rapporterat har storstäderna tappat stort medan vissa platser i landet däremot ökat. Och det är särskilt naturupplevelser som lockat fler semesterlediga jämfört med föregående år. En trend som antagligen kommer att hålla i sig ett bra tag framöver och som innebär minst sagt stora utmaningar för alla aktörer i Sveriges besöksnäring.

Vill du också utöka det digitala innehållet?

Boka en demo idag så berättar vi om hur vår app-plattform kan hjälpa er att guida och engagera besökare.

FÅ EN FRI DEMO