The Viking Museum – Vikingaliv

I april 2017 öppnande The Viking Museum – Vikingaliv på kungliga Djurgården i Stockholm. Ett museum med vikingatiden i fokus där besökaren kan uppleva historien på ett modernt, nyskapande och intressant sätt. The Viking Museum – Vikingaliv ville ha en audioguide som var enkel att komma igång med och matchade deras grafiska profil. Det var dessutom viktigt att det skulle fungera på olika språk eftersom de har många internationella besökare.

Viking museum logo

Utmaning

Vikingaliv är ett inomhusmuseum med bra internetuppkoppling. De behövde en lösning som skulle fungera för många besökare, vara enkel att komma igång med och tillmötesgå turister från många olika länder.

Tanken med audioguiden var att den skulle erbjuda fördjupad information, vara ett komplement till deras guidade turer och ge besökaren mer frihet att uppleva utställningarna precis som de vill.

Eftersom museet var nytt var det särskilt viktigt att guiden skulle integreras sömlöst med befintlig grafisk profil och varumärke.

Lösning

The Viking Museum – Vikingaliv valde att göra sina guidningar genom en webbapp. Besökare kan enkelt koppla upp sig till nätet på museet och starta audioguiden. Startsidan för museets wi-fi är guiden och därmed behöver besökaren inte ladda ner något eller skriva in en specifik URL för att komma igång. 

Appen är designad för att matcha The Viking Museum – Vikingalivs grafiska profil och skapa igenkänning hos användare.

Appens guider finns på nio olika språk, vilket gör att de kan nå ut till många internationella besökare och erbjuda information på det språk som de föredrar. OnSpotStory hjälpte till med översättningar av innehållet och ljudinspelningar i studio.

VARUMÄRKE
WEBBAPP

 

Med audioguiden är det så otroligt mycket människor vi kan nå ut till med historien vi vill berätta.

Tora Larsdotter, The Viking Museum