Case: Rabbie’s Tours

Rabbie’s Tours jobbar med att anordna mindre bussturer runt vackra landskap i Skottland, Wales och England, där det ibland kan vara dålig teckning. De ville göra en flerspråkig app för att nå ut till de icke engelsktalande besökarna med deras fantastiska berättelser.

rabbies logo
screenshot rabbies app
screenshot rabbies app
screenshot rabbies app

Utmaning

Rabbie’s Tours har besökare från runtom i världen och karismatiska guider som berättar om intressanta platser längs vägen. En hel del av deras besökare är inte engelsktalande och förstår inte helt de fartfyllda historierna som guiderna berättar. För Rabbie’s Tours var det särskilt viktigt att nå ut med sina berättelser till kinesiska besökare eftersom de är en stor del av Rabbie’s kunder som många gånger inte förstår engelska. Det var också viktigt att appen skulle fungera i hela Storbritannien, även i avlägsna områden som inte har wi-fi.

Lösning

Rabbie’s Tours visste från början att de ville ha en app och att den skulle vara på kinesiska. De tog fram innehållet själva, med fokus på ljudfiler. OnSpotStory hjälpte till med att lägga in allt material i systemet. Vi lade sedan till GPS-triggning på stoppen i guiderna. Det innebär att ett ljudspår sätts igång automatiskt när man befinner sig inom ett visst område.

Användarna kan ladda ner alla turer så att de fungerar offline. Kartorna fungerar också offline eftersom vi har använt kartbilder.

Ladda ner appen för iOS
Ladda ner appen för Android

OFFLINE
GPS TRIGGER

 

Appen ger våra mandarin-talande kunder en anledning att välja oss framför våra konkurrenter. All feedback vi får är enastående.

David Scott, Content & Brand Manager på Rabbie’s Tours