Case: Läckö-Kinnekulle

Destination Läckö-Kinnekulle ligger i Skaraborg mellan Sveriges två största sjöar, Vänern och Vättern. Det finns gott om av vacker natur i området, särskilt för den som cyklar, vandrar eller paddlar. Destinationen Läckö-Kinnekulle ville låta turister utforska det fascinerande landskapet med en app som erbjöd något för de som vill gå, cykla, åka bil och och till och med paddla!

läckö app screenshot
läckö app screenshot

Utmaning

Destination Läckö-Kinnekulle hade länge tänkt på att de ville ha en app som kunde erbjuda ett mervärde för besökarna i området. Med marknadsundersökningar att utgå från visste de vad de ville ha för funktioner i appen och valde därför OnSpotStory.

De ville kunna bygga på appen med flera turer och att erbjuda något för såväl vandrare som bilburna. De tyckte också om den enkla och funktionella designen av OnSpotStorys appar. De använde dessutom evenemangskalender i appen som synkar med deras kalender på webben.

Lösning

Eftersom Destination Läckö-Kinnekulle visste vad de ville ha från början kom appen igång snabbt och en första version gavs ut inom några veckor, lagom till sommarsäsongen. De byggde sedan på med innehåll allteftersom, bland annat med turen ‘vraksafari’, en kajaktur där man kan lära sig om alla de övergivna och förlista vraken i området.

Evenemangskalendern byggdes och lades till i appen, ett utmärkt sätt att informera besökare om vad som händer på platsen. OnSpotStory skapade en funktion för att regelbundet uppdatera och synka kalendern i appen från deras egen API. Smidigt och sömlöst.

Ladda ner appen för iOS
Ladda ner appen för Android

EVENEMANG
INTEGRATION
KATEGORIER

 

Vi har fått mycket positiv respons från gäster som gillar konceptet att de kan göra det när det passar för dem.

Carolina Hellström, Destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle