Trollhättan

#gotrollhättan är Trollhättans platsvarumärke. En stämpel som ska stärka bilden av Trollhättan som en attraktiv plats att bo, besöka, leva, verka och studera i. Med appen #gotrollhättan ville kommunen i samverkan med Visit-bolaget, Trollhättan City och Innovatum Science Center skapa en bred app som riktar sig lika mycket till boende som till besökare. En app där allt som är attraktivt med Trollhättan samlas under ett och samma tak.

gotrollhättan logotype
Skärmbild från smartphone förestllande TRollhättefallen under en dramatisk åskhimmel.
skärmbild menybild trollhättans app
Kalendarie #gotrollhattan app

Utmaning

Till skillnad från renodlade kommunappar som ofta är inriktade på service eller rena guideappar om ett specifikt besöksmål ville Trollhättan skapa en app som skulle fungera som ett enda välputsat och välfyllt skyltfönster för hela Trollhättan. En app som riktar sig lika mycket mot privatpersoner som näringslivet och som suddar ut gränserna mellan besökare och invånare.

Det allra viktigaste vid val av teknisk leverantör var ett flexibelt system och att appen enkelt kunde anpassas till att stärka Trollhättan som en attraktiv plats att bo, besöka, leva, verka och studera i.

Lösning

För att tillgodose Trollhättans önskemål om ett bredare innehåll har OnSpotStory utvecklat plattformen på flera sätt. Genom trädmenyer med flera nivåer av underkategorier, möjlighet att skapa nya typer av kategorier och välja att visa dessa som ”sliders” samt en ny bottenmeny har appens utseende och navigering anpassats till ett stort och varierat innehåll.

Utöver ett stort antal guideturer, information om allt från var du hittar aktiviteter, restauranger, hotell, konferensanläggningar till jobb och evenemang ger #gotrollhättan-appen även tips på säsongsupplevelser och var du hittar stadens bästa pussplatser!

En första version av appen #gotrollhättan lanserades i maj 2021. Under hösten 2021 planeras bland mycket annat en spökrunda med Augmented Reality lagom till Halloween.

Download the app for iOS
Download the app for Android

EVENTS
INTEGRATION
CATEGORIES

 

Att utveckla appen tillsammans med OnSpotStory har verkligen varit en superspännande och kreativ process och helt i linje med vår vision om att vara en innovativ stad med plats för framtiden.

Anna Nilsson, Marknadskommunikatör Näringslivsenheten, Trollhättans stad