Arbetar du med besöksmål och är nyfiken på hur digitala upplevelser kan användas för att förstärka platsen och få fler att upptäcka mer? 

Välkommen på OnSpotStorys kostnadsfria webinarserie i fyra delar.  Vi har bjudit in gästföreläsare som kommer att dela med sig av sina kompetenser och erfarenheter. Vi utlovar inspiration, expertkunskaper, praktiska tips och en inblick i de många möjligheter som den digitala tekniken ger. 

Människors behov av nya upplevelser tycks vara oändligt. Samtidigt som smarta telefoner har en självklar plats i vår vardag och allt mer påverkar vårt sätt att uppleva platser och ta till oss information. Den digitala tekniken gör det enkelt att tillgängliggöra besöksmål och skapa upplevelser som engagerar. Men vad ska man tänka på? Hur lyckas man med sitt projekt och vilka möjligheter finns det egentligen? Detta och mycket mer kommer du få svar på i den här webinarserien.

Välkommen!

Jessica Bengstsson och Nääs logga

  25 NOVEMBER 13.00 – 13.50 

Del 1: Att skapa mervärde för besökarna
Så jobbar Nääs Fabriker med digitala upplevelser i mobilen

Jessica Bengtsson, Marknads- & Kommunikationschef på Nääs Fabriker, berättar om varför de valde att satsa på en app för att skapa mervärde för besökarna. Och om hur arbetet med appen har utvecklats med fokus på den senaste tidens coronarelaterade begränsningar. Jessica kommer även att prata om vad de lärt sig under arbetets gång och hur appen är en del i hur de marknadsför sitt besöksmål. 

TITTA PÅ INSPELNINGEN

  8 DECEMBER 13.00 – 13.50

Del 2: Ta ert besöksmål till nästa nivå med gamification
Använd spelets drivkrafter till att motivera och engagera

Jonathan Sterner från spelföretaget Insert Coin berättar om möjligheter och fördelar med gamification, hur spelmoment som uppdrag och belöningar ökar besökarnas engagemang och motivation.

Marie Mattsson från djurparken Nordens Ark berättar om deras app och hur de jobbar med spel för att engagera parkens yngre besökare.

TITTA PÅ INSPELNINGEN
Lotta Braunerhielm och karlstads uni logga

  20 JANUARI 13.00 – 13.50

Del 3: Platsbaserade digitala upplevelser
Få hjälp av forskningen för att lyckas med ert projekt

Lotta Braunerhielm, lektor i kulturgeografi och projektledare för forskningsprojektet Platsbaserade digitala upplevelser vid Karlstads Universitet berättar om projektet och metodhandboken som det resulterat i. En praktisk handbok som erbjuder turistdestinationer ett arbetssätt för att arbeta djupgående med digitala upplevelser. 

TITTA PÅ INSPELNINGEN
Sofie Bergkvist Ord & Text

  3 FEBRUARI 13.00- 13.50

Del 4: Så skapar du digitala guider som engagerar

Den digitala tekniken är inget självändamål i sig utan ett verktyg. Det är berättelserna och innehållet som gör upplevelsen. Så hur gör du en riktigt bra digital guide som dessutom är tillgänglig och inkluderande? 

Sofie Bergkvist driver Bergkvist ORD & TEXT och är proffs på utställningstext och guidemanus. Sofie föreläser om hur dramaturgi kan bidra till upplevelsen, vad som gör ett bra innehåll och om tillgängliga manus.

TITTA PÅ INSPELNINGEN