Case: Nordens Ark

Nordens Ark är en ideell stiftelse som jobbar med att ge utrotningshotade djur en framtid. Besöksmålet består av Vilda parken och Lantgården som ligger på Åby säteri i Bohuslän. De ville ha en app som komplement till den fysiska parkkartan som även kunde ge besökare mer information om djuren.

nordens ark logo
nordens ark app screenshot
map of nordens ark
nordens ark app screenshot
swish in app

Utmaning

För Nordens Ark är det viktigt att tänka ur ett miljöperspektiv och de ville erbjuda ett alternativ istället för att ta en papperskarta. Det var dessutom viktigt att kunna kommunicera kompletterande information om djuren till besökare och gärna att informationen skulle kunna uppdateras allteftersom.  

I och med att Nordens Ark är en stiftelse är det viktigt med bidrag för försvinnande vilda djurarter. De vill därför uppmana och upplysa besökare att ge stödjande bidrag som kan hjälpa att rädda djuren.

Lösning

En guide-app var en utmärkt lösning för Nordens Ark eftersom det gör att besökare kan spara på miljön genom att använda kartorna i appen istället för papperskartan. De uppskattade möjligheten att kunna använda egna, illustrerade kartor i guiderna, ett sätt att sätta prägel på appen. Dessutom visar appens kartor var i parken besökaren befinner sig.

Nordens Ark skapade olika slingor i appen med information om djuren, vilka lätt kan uppdateras i OnSpotStorys redigeringsverktyg. På så sätt blir innehållet aktuellt och relevant.

För att skapa incitament att bidra till de hotade djuren har Nordens Ark lagt till en Swish-integration i appen. Det innebär att besökare kan swisha ett valfritt belopp vid olika stopp i slingorna.

Ladda ner appen för iOS
Ladda ner appen för Android

KARTOR
SWISH

 

Vi ansåg att en app är ett bra komplement till fysisk parkkarta. Appen är också ett stöd för besökarna att få fram aktuell information om djur och vad som händer i parken.

Ann Mårtensson, Marknadsföring på Nordens Ark