Case: Historiska museet

Historiska museet i Stockholm har en bred publik med besökare från hela världen. De ville ha ett enkelt och smidigt system som skulle fungera för olika typer av besökare – de med egen smartphone och de utan. De ville även ha möjligheten att lägga till betalning för audioguiderna.

onspotstory audio guide devices

Utmaning

Historiska museet har sin mesta verksamhet inomhus. Museet ligger i en stor byggnad och har många olika besökare – allt från skolklasser till turister från olika länder.

Museet behövde en långsiktig lösning med hög kvalitet och ett enkelt redigeringssystem för att kunna uppdatera innehållet i guiderna vid behov. De behövde också en lösning som fungerar offline, då museets tjocka väggar ibland stör uppkopplingen. 

Lösning

OnSpotStorys helhetstänk fungerar mycket bra för Historiska museet. Besökare som vill använda sin egen mobil kan enkelt använda sig av webbappen. Då skriver de in en URL i mobilen och hamnar direkt i guiden, utan att behöva ladda ner någonting. Vill de hellre lägga undan sin mobil under museibesöket, eller om de inte har en smartphone, kan de använda sig av PLUS-enheten. Då får de låna en smartphone som är helt färdig att använda. Besökaren betalar för audioguiderna i kassan och får en engångskod som de använder för att låsa upp innehållet.

Historiska museet uppskattade särskilt att vår lösning använder sig av ett CMS (content management system) för alla typer av guider. Då kan de själva kan gå in och uppdatera och ändra innehållet.

OnSpotStory har assisterat med ljudinspelningar, speaker-röster och översättningar av material. 

WEBBAPP
LÅNA ENHETER

 

Audioguiden har gett utställningen ytterligare en dimension. Det berör starkt att höra överlevande berätta med sina egna röster om sina erfarenheter.

Susanna Zidén, Projektledare på Historiska museet, om utställningen ’Speaking memories – Förintelsens sista vittnen’