Stylized map as background

Stockholmsmord

Stockholmsmord

Stockholm är en riktig mördarstad. De senaste 250 åren har en kung, en riksmarsalk, en statsminister och en utrikesminister mördats i Stockholm. Dessutom har mängder av ”vanligt” folk stuckits, skjutits och sparkats ihjäl under årens lopp. Häng med och utforska mördarstadens alla hemska skrymslen och vrår. Lyssna på historierna om morden som skakat om Sverige i grundvalarna.

Guidens startplats är korsningen Sveavägen-Olof Palmes gata där vi tas tillbaka till den otäcka vinterkvällen i februari 1986. Vi återberättar vad som hände när en mörk gestalt plötsligt smyger tätt intill statsministerparet.
Vandringen fortsätter Kungsgatan ned. Här får vi ta del av två meningslösa tonårsbråk som båda började med en utslängd kommentar och slutade med en livlös ung pojke mot Kungsgatans kalla gatsten.
Stureplansmorden etsar sig för många fast i minnet som kanske det ohyggligast mordet i Stockholm i modern tid. Ett automatgevär avlossat mitt in i en nattklubbsentré. Följden blev fasansfull. Vad var det egentligen som föregick det brutala mordet?
Vandringen fortsätter till Norrmalmstorg och sedan till NK på Hamngatan där vi får se Anna Linds mordplats. Vi avslutar på Gustav Adolfs torg där vi får följa kung Gustav III’s sista timmar i livet på maskeradbalen på operan 1792.