Stylized map as background

I Jägarnas fotspår

Foto: ©Viktoria Engman

I Jägarnas fotspår

Hösten 2009 spelades en stor del av filmen Jägarna 2 in på olika platser i Överkalix kommun. Bildäcksröken låg tät över Boheden, skrik och skott ekade i skogarna, och i Bränna vallfärdade man till en nyöppnad kemtvätt som visade sig vara en kuliss.

Berättare i denna mobilguide är Håkan Andersson - som då var verksamhetsutvecklare vid Studieförbundet Vuxenskolan i Överkalix, där en stor del av rekvisitan till filmen tillverkades och filmskaparna fick hjälp att hitta inspelningsplatser och statister.

Tillsammans med mobilguiderna "Upptäck Överkalix" och "Dödens väg" byggdes denna mobilguide ursprungligen upp under ett projekt hos Studieförbundet Vuxenskolan i Överkalix, finansierat av LEADER Polaris. Projektets titel var ”Upplevelsestigar i Överkalix”. Projektet är nu avslutat, men allt material som framställdes under projekttiden finns samlat på webbplatsen Upplev Överkalix.

Som ett resultat av projektet, skapades förutom mobilguiderna också en bildbank med gamla Överkalixbilder. Bildbanken, med titeln Överkalixbilder, har nu en egen webbplats på www.overkalixbilder.se. På Facebook kan man, också som ett resultat av projektet, diskutera fotona i bildbanken på sidan Upplevelsestigar i Överkalix.